O furtună geomagnetică severă va lovi Pământul sâmbătă dimineaţă. Alerta emisă pentru prima dată în 19 ani

Postat la 10 mai 2024 2034 afişări

O furtună geomagnetică severă va lovi Pământul sâmbătă dimineaţă. Alerta emisă pentru prima dată în 19 ani

Vântul puternic produs de erupţia solară care a avut loc joi (9 mai) va ajunge, sâmbătă (11 mai), pe Terra, de la primele ore ale dimineţii.

Erupţia solară de intensitate X2,2, de joi dimineaţă, va provoca turbulenţe mai puternice în câmpul magnetic al Pământului decât se aşteptau anterior.

Departamentul de meteorologie spaţială al NOAA (Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică) se aşteaptă la un indice extrem de X8,33 pentru sâmbătă dimineaţa în ultima sa prognoză, se arată pe siteul idokep.hu.

NOAA a ridicat nivelul de alertă de furtună solară geomagnetică de la nivelul 3 ("moderată") la nivelul 4 ("severă") joi, în condiţiile în care mai multe explozii solare se îndreaptă spre Pământ şi se aşteaptă să se combine.

Soarele a emis erupţii solare "puternice" de radiaţii de mare energie, ceea ce ridică posibilitatea unor perturbări ale comunicaţiilor, dar şi că aurora boreală ar putea fi văzută şi în unele zone din SUA începând de vineri seara, notează Axios.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
furtuna,
lovire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.