Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească

Postat la 27 martie 2024 2535 afişări

Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească

100 Cei mai admiraţi CEO din România - 087. Laurenţiu Bănescu, Cofondator şi managing partner, Fabrica de Bere Bună

În urmă cu mai bine de zece ani, Laurenţiu Bănescu şi asociatul său, Alexandru Geamănu au pus bazele firmei Fabrica de Bere Bună, fără să fi avut până atunci experienţă în producţia de bere. Absolvent de Contabilitate şi Informatică de Gestiune în cadrul ASE, el lucrase vreme de zece ani pentru mai multe companii multinaţionale printre care Coca-Cola, Red Bull, Henkel şi Tuborg. Compania care operează brandul Zăganu a fost fondată în 2013, în urma unei investiţii de 250.000 de euro, pe o piaţă a berii dominată de giganţi străini. Compania Fabrica de Bere Bună a avut în 2022 o cifră de afaceri de 6,2 mil. de lei, faţă de 5,3 mil. lei în 2021 şi un profit net de peste  220 de mii de lei, în scădere faţă de 2021 (1 mil. lei).

Recent, în acţionariat a intrat fondul de investiţii Vertical Seven Group, pentru că, spune Laurenţiu Bănescu, „am considerat că am ajuns într-un moment bun pentru a duce brandul Zăganu la o capacitate de producţie mai mare, să-l transformăm într-un brand naţional”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.