Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Program de slăbit sănătos prin platforma Fit-Tech Ikanos

Postat la 09 mai 2024 311 afişări

Ikanos este un program de e-health unic pentru că pentru pierderea în greutate se concentrează pe două elemente cheie: transformarea obiceiurilor alimentare şi a modului de gândire legat de mâncare.

Descrierea inovaţiei:

Ideea proiectului Ikanos a venit natural, după ce fondatorii au înţeles ce discrepanţă mare este între ce înseamnă să slăbeşti sustenabil şi sănătos şi multitudinea de informaţii greşite, false sau pur şi simplu exagerate de pe sursele de informare în masă. Misiunea Ikanos este să ofere o sursă de încredere, corectă şi la îndemâna oricui îşi doreşte să slăbească şi să înţeleagă cum funcţionează alianţa minte-corp în acest context. Ikanos este bazat integral pe ştiinţă şi studii ştiinţifice. „Am văzut o necesitate de a ne aşeza în zona low-tech, punând accent pe calitatea serviciilor şi pe comunicare empatică cu cei care pornesc alături de Ikanos în această călătorie al cărei obiectiv este un stil de viaţă sănătos, pe termen lung”, spune Natalia Cotruş, cofondatoare a Ikanos.

Primul pas pentru dezvoltarea Ikanos a presupus conceperea unui test avansat care analizează situaţia din prezent a fiecărei persoane. Acesta identifică comportamentele care menţin un stil de viaţă nesănătos sau o nutriţie defectuoasă şi creează recomandări personalizate pentru schimbarea obiceiurilor într-unele sustenabile şi sănătoase.

Apoi, în doze zilnice, persoanele care urmează programul Ikanos află paşii pentru a face tranziţia către o rutină sănătoasă, ce poate fi integrată în stilul de viaţă. Lansat de Natalia şi Dragoş Cotruş, start-up-ul fit-tech Ikanos a presupus investiţii totale de peste 200.000 de euro iar fondatorii estimează o cifră de afaceri de 90.000 euro în 2023, al doilea an de funcţionare. Fondatorii platformei Ikanos sunt doi antreprenori din Timişoara, cu experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar, respectiv IT.

Elementul de noutate:

Spre deosebire de alte diete sau metode care se bazează pe restricţii alimentare stricte şi indică exact ce şi cât să mănânci, abordarea Ikanos se axează pe recunoaşterea, analizarea şi modificarea emoţiilor şi obiceiurilor legate de alimentaţie. Pierderea în greutate nu se limitează doar la cantitatea şi tipul de mâncare consumată, ci include şi modul şi motivele pentru care mâncăm. Scopul este ca Ikanos să asigure nu doar pierderea în greutate, dar şi informarea şi cunoştinţele necesare pentru a rămâne la greutatea atinsă pe termen lung. Clienţii Ikanos învaţă să îşi ajusteze dieta după principii uşor de aplicat la fiecare masă, devenind complet autonomi în gestionarea alimentaţiei, indiferent de situaţie. De asemenea, programul de slăbit Ikanos se bazează pe o alianţă minte-corp, care asigură pierderea în greutate şi menţinerea siluetei pe termen lung.

Efectele inovaţiei:

Peste 2200 de clienţi au slăbit sustenabil urmând programul Ikanos până acum. Programul personalizat de slăbit sănătos şi pe termen lung Ikanos este disponibil în aplicaţiile mobile iOS şi Android.

Eficienţa programului nu este măsurată doar din perspectiva numărului de kilograme pierdute într-un termen de 1-2 luni, ci şi prin capacitatea de transformare a obiceiurilor şi menţinerea acestora pe termen lung. Rata de rămânere în programul de slăbit Ikanos este de peste patru ori mai mare ca media pieţei, respectiv 55% faţă de 12,5%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.